Servië

Oppervlakte:
88147 km2
Inwoners:
7771633
Hoofdstad:
Belgrado

Zendingswerk
Een zendingsechtpaar van ECM werkt in Sarajevo aan evangelisatie, bijbelonderwijs en discipelschapstraining.

ECM verlangt...
De Unie van Servië en Montenegro is een multi-etnische staat waar Serviërs, Albanezen, Montenegrijnen, Hongaren en nog vele andere bevolkingsroepen leven. Het gros van de bevolking is christelijk, voornamelijk Servisch-Orthodox.

Na de val van de Sovjet-Unie zijn veel mensen weer op zoek naar religie. Ze weten echter niet wat e kiezen en mixen daardoor verschillende religies.

ECM verlangt dat de groep bijbelgetrouwe christenen steeds verder zal groeien, zodat de Servische bevolking zal beseffen dat enkel Jezus de weg, de waarheid en het leven is.

Religies

Christelijk
80.37%
Moslim
16.1%
Niet-religieus
3.51%

Christenen

Orthodox
73.72%
Katholiek
5%
Protestantisme
1.42%

Feiten

Economie
Slecht bediend door 45 jaar communism. De opsplitsing van een groter Joegoslavië in 1991 en de daaruit voortvloeiende Balkan oorlogen leidde tot UN handels sancties en militaire NAVO interventies. De economie groeide snel nadat Milosevic was afgezet, maar vanaf 2009 is het niet meer voorbij het niveau van het Bruto Nationaal Product van 1990 gekomen.

De statistieken zijn bedoeld om een indruk te geven, niet om te stigmatiseren. De statistieken zijn overgenomen uit "Operation World, 7e editie, 2010", zie ookwww.operationworld.org

Schakel JavaScript in om de kaart weer te geven