Zweden

Oppervlakte:
449964 km2
Inwoners:
9293026
Hoofdstad:
Stockholm

Zendingswerk
ECM werkt aan gemeentestichting en gemeenteopbouw in Zweden.

ECM verlangt...
Zweden staat bekend als één van de meest geseculariseerde landen ter wereld. Een groot deel van de bevolking is weliswaar lid van de Lutherse Kerk, maar slechts een paar procent bezoekt regelmatig een kerkdienst. Zeker in het noorden lijkt het geloof volledig uit de samenleving verdwenen te zijn.

ECM richt zich in haar werk sinds vele jaren in het bijzonder op de Samen, een volk met een eigen taal en een eigen parlement. ECM verlangt dat het Evangelie ook voor deze groep mensen betekenis zal krijgen. Maar ECM richt zich ook op Stockholm, één van de meest geseculariseerde steden in Europa. De kerkelijke betrokkenheid is er veel lager dan in bijvoorbeeld Gotenburg, de tweede stad van Zweden. In Värmland, in het gebied rondom Kil, zijn ECM-werkers betrokken bij een sportbediening en kerkplanting. ECM werkt samen met de Uniting Church in Sweden.

Religies

Christelijk
57.2%
Niet-religieus
38.35%
Moslim
3.61%

Christenen

Protestantisme
61.93%
Katholiek
1.39%
Orthodox
1.28%

Feiten

Economie
Hoog ontwikkelde, gemengde economie voornamelijk gericht op export- georiënteerde industrie en informatie-technologie. Een zeer goed sociaal zekerheidssysteem dat een hoge belasting nodig heeft, maar voorziet in een van de beste levensstandaards van de wereld.

De statistieken zijn bedoeld om een indruk te geven, niet om te stigmatiseren. De statistieken zijn overgenomen uit "Operation World, 7e editie, 2010", zie ook www.operationworld.org

Filter:
Waar we werken
Vacatures

Schakel JavaScript in om de kaart weer te geven