De Ontmoeting - evangelisatie in Deventer

Type:
Missionaire en sociale projecten
Plaats:
Deventer
Ministry Type:
Mercy MinistriesOutreach & evangelisatie

In Deventer leven veel mensen in geestelijke need. Er is eenzaamheid, gebrokenheid in allerlei vormen en een sterke aanwezigheid van occultisme, wicca en meer. Niet veel mensen kennen Jezus. Albert-Jan en Jacqueline hebben gemerkt dat ze door het verzoeningswerk van Jezus weer in verbondenheid met God kunnen leven en dat dat hun leven zin, rust en blijdschap geeft. Dit willen ze doorgeven aan Deventenaren.

Om hun missie vorm te geven, hebben Albert-Jan en Jacqueline De Ontmoeting opgericht, een inloophuis/winkel in het midden van het centrum van Deventer. Met De Ontmoeting dienen ze de inwoners van Deventer zowel geestelijk als praktisch. Mensen kunnen er tweedehandskleding kopen of een goedkope maaltijd nuttigen. Ze kunnen er ook simpelweg terecht voor een kop koffie, een gesprek of een gebed. De Ontmoeting bevat verder een boekwinkel, wat helpt om een deel van de kosten te dekken.

Diverse lokale kerken hebben zich aan het project verbonden. Mensen die tot geloof komen, bijvoorbeeld door de alphacursussen die Albert-Jan en Jacqueline organiseren, vinden vaak een plek in één van de kerken om verder te groeien in geloof en discipelschap.

"Juist in deze tijd is er zo veel behoefte aan de blijde boodschap van Jezus Christus", zegt Albert-Jan. "Er is een grote behoefte aan troost, bemoediging en hoop. Zo veel mensen in Deventer hebben redding nodig!"