Opwekking op de Balkan

Type:
Gemeentestichting
Plaats:
Zagreb
Ministry Type:
HealthcareMercy MinistriesMigrant MinistryMissional CommunitiesOutreach & evangelisatie

Gaat het over God, dan halen de meeste Kroaten en Bosniërs hun schouders op. Maar het project 'Revival in the Balkans' hoopt daar een keer in te brengen. Braziliaanse en Oekraïense zendingswerkers maken zich klaar om naar de Balkan af te reizen en het gemeentestichtingswerk van de paar kleine, lokale kerken een flinke zet in de rug te geven. De eerste drie Brazilianen zijn al aan de slag gegaan in Kroatië. Het project is groots. De verwachtingen zijn hoog.

Het is dankzij het bruisende christendom in Brazilië en ook Oekraine, waar een opwekking heeft plaatsgevonden, dat het zendingswerk in de Balkan in een stroomversnelling terecht kan komen. De bedoeling is dat er vanuit beide landen teams worden uitgezonden naar drie regio's in Kroatië en Bosnië, waar al kleine gemeenten bestaan. Vanuit die 'moederkerken' gaan de teams telkens twee jaar lang werken aan uitbreiding.

De christelijke gemeenten in Kroatië en Bosnië willen niets liever dan de levende boodschap van het Evangelie aan deze mensen overbrengen. Maar ze hebben simpelweg de mankracht niet om dat voortvarend te doen. Extra handen en monden zijn dan ook zeer welkom. Brazilianen zijn 'cool' in Kroatië en creëren dus makkelijk openingen. De Oekraïners zijn heel sterk in organisatie en visie, daar komt bij dat hun taal dichtbij het Kroatisch ligt. De hoop en het geloof is dat de vrijmoedige Brazilianen en de gedreven Oekraïners samen met de bezielde gemeenteleden van de kleine kerken heel veel teweeg kunnen brengen in de Balkan.

Financiele ondersteuning van de Braziliaanse en Oekraïense werkers is nog een uitdaging.

Lees meer over dit project en bekijk foto's en video's op de Engelse website 'Revival in the Balkans'