Carla Maria Sestak

“Het is nu het gunstige ogenblik, het is nu de dag van Bevrijding.” (2 Korintiërs 6:2) Inzicht in de vergankelijkheid van het leven en de op handen zijnde wederkomst van Christus maakt dat we klaarstaan om te handelen. Hierin zijn we afhankelijk van de God die wij dienen, zodat er niet een verloren gaat.

Oost-Europa is één van de gebieden in Europa die grote behoefte heeft aan arbeiders in het veld. Kroatië heeft 4,5 miljoen inwoners, waarvan slechts 0,22% Evangelisch is (10.000 personen) In aantal zijn er weinig voorgangers; ze zijn weliswaar betrokken, maar vaak overwerkt.

Het is een uitgestrekt gebied, klaar om te oogsten. De kerk is klein en er is behoefte aan opwekking. In de stad Varaždin zijn er inmiddels  twee christelijke centra met ongeveer twintig mensen die toegerust worden en honderden mensen die luisteren naar het Evangelie door middel van diverse christelijke events.

Het doel is om nieuwe centra voor christenen te creëren in elk deel van het land, een plek waar mensen kunnen samenkomen en van waaruit het Evangelie van God verkondigd wordt. Met gebed als uitgangspunt streeft Carla ernaar om relaties te ontwikkelen waarbij zij gebruikt maakt van diverse hulpmiddelen voor evangelisatie, zoals concerten, theater, maatschappelijke activiteiten, bijbelstudie en sportieve en recreatieve activiteiten.

Haar taak is om lokale voorgangers te ondersteunen bij het openen van nieuwe centra en ook bij het onderwijs, zodat er in teamverband gewerkt kan worden

Dát God beweegt in Kroatië staat buiten kijf!

Functie
Zendingswerker
Land van oorsprong
Brazilië

Met ECM sinds 2012