Christelijk Centrum Nehemia

Type:
Missionaire gemeentestichting
Plaats:
Câmpina
Ministry Type:
Children and YouthChurch DevelopmentMercy MinistriesMigrant MinistryOutreach & evangelisatie

str. Muscelului 29, Câmpina  
www.facebook.com/centrulcrestinnehemia

Câmpina is een stad in het midden van Roemenië aan de voet van de Karpaten. Op het eerste gezicht lijkt alles goed. Er is een goede economie, goed opgeleide mensen en mooie natuur. Desalniettemin is er een groot gedeelte van de bevolking dat lijdt. Eenzaamheid, armoede en sociale misstanden maken Campina tot een stad in nood. Een stad die roept om verandering. Een stad die Jezus nodig heeft.   

Centrul Crestin Nehemia is een gemeente opgericht in 2006 door de fam. Nagel.  Centrul Crestin Nehemia wil een liefdevolle gemeenschap zijn, vol van de Heilige Geest waar aanbidders groeien in hun relatie met God, waar discipelen hun plek in de gemeente innemen en evangelisten uitreiken naar de wereld.  

Om deze visie te vervullen wil Centrul Crestin Nehemia de gemeente op elk niveau van de samenleving dienen. Er is zondagschool, een tienerclub, vrouwengebedsgroep, mannenwerk en wordt er regelmatig uitgereikt naar de armen.

Câmpina heeft meerdere buitenwijken met zigeunerbevolking. Een gemeenschap met weinig kansen om vooruit te komen in het leven. Met de kerk wil zij regelmatig deze bevolking bezoeken om zo de liefde van Christus te laten zien op een sociale, geestelijke en praktische manier. Dit met als doel zodat ze Jezus gaan leren kennen. Maar de gemeente wil meer. Naast de materiele nood zien ze ook een geestelijke roep om hulp.

Daarom is het project Poftă bună (Poftă bună is roemeens voor 'eet smakelijk' en spreek je uit als 'pofta boena'. ) in het leven geroepen. Poftă bună is een plek waar mensen in nood een aantal keren per week een warme maaltijd kunnen krijgen, een luisterend oor vinden en waar ze God beter leren kennen. De gemeente wil zo een gemeenschap vormen waarin mensen op een laagdrempelige manier in contact kunnen komen met het christelijk geloof en waar praktisch hulp wordt verleend dmv een maaltijd. Meer informatie: poftabunacampina.wixsite.com/mysite

  • Centrul Crestin Nehemia Centrul Crestin Nehemia