Jeroen & Marieke Baks

Stan, Micha, Elianne, Timon

Ons verlangen is om naast Roemenen te gaan staan en hun zicht te geven op Gods toekomst voor hen

WIJ ZIJN

Hoi, wij zijn Jeroen en Marieke Baks. Jaren geleden leerden we Roemenië kennen en werden we geraakt door dit land en haar inwoners. Samen met onze vier kinderen wonen we momenteel in Câmpina, een stad aan de voet van de Roemeense Karpaten. Hier mogen we een verschil maken door de liefde van Jezus op een praktische en relevante manier te laten zien aan de mensen om ons heen.

PROJECT

In verbondenheid met onze thuisgemeente Citylight Alkmaar en zendingsorganisatie ECM (European Christian Mission) zijn we uitgezonden naar de lokale kerk Centrul Crestin Nehemia in Câmpina. Centrul Crestin Nehemia wil een liefdevolle gemeenschap zijn, vol van de Heilige Geest, waar aanbidders groeien in hun relatie met God, waar discipelen hun plek in de gemeente innemen en waar evangelisten uitreiken naar de wereld.

ROEMENEN

Roemen verlangen naar betekenisvolle relaties van geloof, hoop en liefde in het midden van hun uitzichtloze situatie. Ons verlangen is om naast hen te gaan staan en hun zicht te geven op Gods toekomst voor hen. Dit doen we op de volgende drie manieren:

  • GELOOF Initiëren van momenten van geloofsgroei in de gemeente, waarbij gelovigen uitgedaagd worden om discipelen te worden die discipelen maken.
  • HOOP Kansarme kinderen hoop geven door hen te accepteren zoals ze zijn en door Jezus' liefde met hen te delen op de kidsclubs.
  • LIEFDE Als lokale kerk praktisch relevant zijn voor mensen in nood door liefde uit te delen door middel van de gaarkeuken Poftă bună. Poftă bună is een plek waar mensen in nood een aantal keren per week een warme maaltijd kunnen krijgen, een luisterend oor vinden en God beter leren kennen. Voor meer informatie: poftabunacampina.wixsite.com/mysite.

Roemenen. Ze verlangen naar geloof, hoop en liefde. Iets wat we allemaal mogen uitdelen. Help jij mee om hun verlangen werkelijkheid te zien worden?

Functie
Zendingswerkers
Land van oorsprong
Nederland

Met ECM sinds 2009

Presentatie van de familie Baks

Film over het kantineproject Poftă bună

  • Bouwen in de tieners Bouwen in de tieners
  • Centrul Crestin Nehemia Centrul Crestin Nehemia