Jeroen & Marieke Baks

Stan, Micha, Elianne, Timon

Roemeniƫ verlangt betrouwbaarheid. Het is ons verlangen dat Roemenen door betrouwbare christenen heen, zien dat God zo trouw is dat ze hun leven op Hem kunnen bouwen.

Jaren geleden leerden we Roemenie kennen en werden we geraakt door dit land en zijn inwoners. Jeroens achtergrond is bouwen en wil graag dienen met deze ervaring. Marieke wil haar tijd investeren in het werken met gezinnen. Ze verlangen ernaar om te laten zien aan de Roemenen dat God zo trouw is dat ze hun leven op hem kunnen bouwen.

Jeroen en Marieke Baks wonen in Roemenië sinds 2009. In de zomer van 2012 verlieten ze de grote stad Timisoara waar ze hun eerste stappen als zendeling zetten. Samen met hun kinderen Stan, Micha en Elianne verhuisden ze naar de zuidelijke regio Oltenia. Daar zijn ze betrokken geweest bij gemeentestichting, kinderwerk en sociale hulpverlening. In het voorjaar van 2016 hebben ze een volgende stap gezet en verhuisden ze naar Câmpina.

Hier ondersteunen ze de locale kerk welke in 2006 gesticht is door Jurjen en Loredana Nagel. Samen met hen reiken ze uit naar de zigeunerbevolking in de omgeving, helpen ze hulpbehoevende ouderen, en houden ze evangelisatieactiviteiten. Op deze manier wordt de lokale kerk relevant voor haar omgeving en maakt het een verschil voor de mensen in nood. De kerk is in een fase beland waarin zij uitgedaagd wordt om uit te reiken en waarin een ieder zijn plek in de kerk inneemt met de door God gegeven gaven. 

Hieronder twee filmpjes:

  • presentatie van Familie Baks
  • film over het kantine project "Pofte Buna"

presentatie van Familie Baks

film over het kantine project "Pofte Buna"

Functie
Zendingswerkers
Land van oorsprong
Nederland

Met ECM sinds 2009
  • Bouwen in de tieners Bouwen in de tieners
  • Centrul Crestin Nehemia Centrul Crestin Nehemia