Andrej & Lydia Zelenjak

Elija

Vanaf de dag dat ik Christus heb toegelaten, wilde ik Hem delen met anderen, zodat ze de pracht van redding mogen ontdekken.

Andrej is Sloveens en Lydia is Servisch, samen hebben ze een zoontje, Elija. Ze doen gemeentestichtingswerk in Kobarid, Andrejs geboortestad, een stadje in het noordwesten van Slovenië, niet ver van Italië en Oostenrijk.

Andrej kwam tot geloof door een familielid in Canada, toen hij hen daar opzocht. Zijn leven veranderde en vanaf dat moment wilde hij zijn leven toewijden aan het verspreiden van Gods Evangelie. Andrej heeft zijn Bachelor Theologie gehaald in Toronto en is door Gods roepstem teruggekeerd naar Kobarid om juist daar een gemeente te stichten. Hij kent Lydia middels een evangelisatieactie in Servië. Nadat ze eerder samen in de hoofdstad Ljubljana gewoond hebben, wonen ze sinds januari 2014 in Kobarid. Ze merken dat het aanknopen van contact makkelijk gaat, daar Andrej hier vandaan komt. Inmiddels houden ze tweemaal per maand diensten en hebben ze bij hen thuis een wekelijkse gebedsgroep. Ook organiseren ze bijna maandelijks evangelisatieacties in het centrum van Kobarid.

Het is hun droom om een gezonde gemeente te stichten en van daaruit ook dorpen in de omgeving te bereiken met het Evangelie.

www.ecmnederland.nl/donatie-zelenjak

Functie
Partners in Ministry
Land van oorsprong
Sloveniƫ

Met ECM sinds 2014