Andrej & Lydia Zelenjak

Elija

Vanaf de dag dat ik Christus heb aangenomen, wilde ik Zijn liefde delen met anderen, zodat ook zij de pracht van Zijn redding mogen ontdekken.

Andrej en Lydia en hun zoon wonen in de westelijke Alpen in Slovenië. Ze zijn getrouwd in 2011 en hun zoon Elija is twee jaar later geboren. Een paar maanden na hun trouwen zijn ze gestart met hun voltijd bediening. Ze hebben een sterk verlangen om meer gemeentes te pionieren zowel in Slovenië als internationaal. Ze willen zich hierin laten leiden door de Heilige Geest en er is niets zo belangrijk voor hen als het volgen van de Heer met hun hele hart.

Andrej heeft de Heer in zijn leven aangenomen door een familielid in Canada in 2003. Zijn leven veranderde drastisch en vanaf dat moment wilde hij zijn leven toewijden aan het verspreiden van het prachtige nieuws van Jezus Christus in zijn geboorteland en rond de wereld als de Heer hem zo zou leiden. In 2009 rondde hij zijn Bachelor Theologie af aan de 'Master's College and Seminary' in Toronto, Canada. Lydia komt uit een sterke christelijke familie die de Heer al generatielang volgt. Ze is afgestudeerd aan een Bijbelschool in Servië. 

Andrej: "Sinds Lydia en ik voltijd de bediening in zijn gestapt, zijn we door de moeilijkste én de mooiste periodes van ons leven gegaan. We dachten dat het makkelijk zou zijn om als pioniers in Slovenië te werken, maar we hebben ontdekt dat het heel zwaar werk is. Toch waren deze laatste jaren ook de mooste in ons leven; door de moeites waar we mee geconfronteerd werden, leerden we om de Heer te vertrouwen ondanks de omstandigheden. Toen we ongeveer anderhalf jaar in de bediening werkten, moesten we ons opnieuw afvragen waar we in Gods plan stonden en de Heer bevstigde door een profetisch woord dat we precies daar waren waar Hij ons hebben wilde. Prijs de Heer! Met ons hele hart blijven we de Heer volgen waar Hij ons leidt. We kunnen nu hetzelfde zeggen als de apostel Paulus schreef: "...Ik kan alles doen door Christus die me kracht geeft" (Filipenzen 4:12-13). Door de genade van de Heer hebben we veel evangelisatieactiviteiten kunnen organiseren en aanbiddings- en benefietconcerten in de stad Kobarid. In deze afgelopen jaren hebben we de zaadjes van het Evangelie mogen zaaien in de harten van honderden mensen. We bidden voor en zien uit naar de oogst op Gods tijd. Bid met ons mee, alstublieft!"

Functie
Partners in Ministry
Land van oorsprong
Sloveniƫ

Met ECM sinds 2014