Michiel & Ismilinda Epema

Melissa, Davi

"We willen Gods liefde brengen aan een gebroken wereld."

Even voorstellen

Wij zijn Michiel en Ismilinda Epema, gelukkige ouders van Melissa (9) en Davi (6). Michiel komt uit Zwolle en werd in 2007 uitgezonden naar Youth With A Mission in Fortaleza (YWAM Brazilië). Ismilinda komt uit Fortaleza en werkte als vrijwilligster bij YWAM. Na ons huwelijk (2010) werd Ismilinda zendingswerker bij YWAM. In 2012 begonnen we een buurtwerk in een dorpje wat uitgroeide tot een project voor gemeentestichting. Ons laatste jaar in Brazilië werkten we in een sloppenwijk. In 2020 kreeg Michiel de diagnose Parkinson, wat ingrijpende gevolgen voor ons leven had. We besloten te remigreren naar Nederland. Ondanks de ziekte kan Michiel veel doen, zij het met beperkingen. We bleven het verlangen voor zendingswerk houden, en werkten een jaar als vrijwilligers bij YWAM in Heerde. Michiel werkte ondertussen ook als oproepkracht met jongeren met autisme. Zijn contract werd daar niet verlengd maar er kwam een bijzondere wending...

Gemeentestichting in Zwolle

Ondertussen waren we in Zwolle e.o. steeds meer Brazilianen tegengekomen. Portugeestalige vinden in Nederland vaak geen aansluiting bij bestaande kerken, o.a. vanwege taal en cultuur. We voelen ons geroepen om voor deze doelgroep een Portugees/ Nederlandstalige gemeente te stichten. In 2022 begonnen we met een huiskring voor deze doelgroep hetzelfde jaar groeide dit uit tot een project voor gemeentestichting (Evangeliegemeente Emmanuel) ondersteund door de VEZ, ECM en SIGZ (Stichting Interculturele Gemeentestichting Zwolle). Om de week houden we een tweetalige bijeenkomst mét kinderprogramma, afgesloten met hapjes en drankjes. Woensdagavond hebben we gebedstijd via Whatsapp. In januari volgde het eerste mannenontbijt. Ook zijn er Bijbelstudies, pastorale zorg en activiteiten voor vrouwen, kids én echtparen. We willen toewerken naar een zelfstandige, gezonde en levende gemeente van Jezus Christus die Zijn licht uitstraalt en Gods liefde brengt aan een gebroken wereld. Gebed is de basis voor elke stap die we zetten. 

Werk en studie

Ismilinda werkt 2 dagen als laboratorium assistente bij waterlaboratorium Aqualysis in Zwolle. Hier krijgt ze gelegenheid om haar geloof te delen met buitenlandse collega's. Ismilinda heeft in Brazilië de lerarenopleiding Scheikunde afgerond. Ze studeert thuis Nederlands en Scheikunde met plezier! Michiel studeert in deeltijd aan de pre master  Theologie van de PThU (Protestantse Theologische Universiteit) Amsterdam. “De studie geeft me meer achtergrond en houvast voor het gemeentewerk!” Michiel en Ismilinda besteden wekelijks elk zo'n 15 uur aan het gemeentewerk. Michiel is verder taalcoach bij Stichting Geloof in Taal. Op maandag helpt hij anderstaligen met taalles. Na gebed (voordat de deelnemers er zijn) drinken we koffie met hen en begint de les. De coaches zijn christelijk, terwijl veel deelnemers moslim zijn. Hoewel we niet direct evangeliseren, mogen we Gods liefde uitdragen.

Website SIGZ: www.sigz.net
Website Geloof in taal: www.geloofintaal.nl
Functie
Zendingswerkers
Land van oorsprong
Nederland

Met ECM sinds 2023