Christiaan & Kseniya Kooiman

Sebastian & Levi

We zien veel hopeloosheid om ons heen. Wij verlangen dat deze mensen ├ęchte hoop krijgen, hoop die ons in Jezus gegeven is.

Christiaan en Kseniya Kooiman wonen en werken sinds eind 2009 in Schwerin, Oost-Duitsland, en zijn in juni 2010 officieel uitgezonden. Ze zijn actief op de 'Dreesch', een grote achterstandswijk met vele sociale problemen, maar ook veel bijzondere mensen met potentieel.

Ze werken in een team en leven midden in de wijk. Uit jaren samenleven en meedoen in de wijk zijn twee eigen feesten ontstaan, die ze samen met buren en vrienden organiseren: een wijkfeest op een centraal plein – met dj en Bijbelverhaal – en een familiefeest in samenwerking met de Kindertafel (voedselbank voor kinderen). Daarnaast doet Kseniya veel met handwerk (textiel) en Christiaan vooral veel met muziek.

Sinds oktober 2016 werken ze met wijkbewoners aan het renoveren van een oud postgebouw tot een centrum met café en werkplaats, het 'Patchwork Center'. Hiermee willen ze een volgende stap in de richting van een open gemeenschap doen, waar iedereen uit de wijk welkom is, iedereen iets kan doen en iedereen de mogelijkheid heeft om Jezus te ontdekken.

Functie
Zendingswerkers
Land van oorsprong
Nederland

Met ECM sinds 2009