Kosovo

Oppervlakte:
10887 km2
Inwoners:
1895250
Hoofdstad:
Prishtina

Zendingswerk
ECM is betrokken bij gemeentestichting, evangelisatie en sociaal werk in Peja.

ECM verlangt...
Ook Kosovo heeft het Evangelie nodig. Als u zich betrokken voelt bij dit land en geïnteresseerd bent om Gods goede nieuws op deze specifieke plek te verspreiden, nodigen wij u van harte uit contact op te nemen met het ECM-kantoor in Deventer. ECM wil gemeenten stichten in heel Europa, geen land uitgezonderd.

Religies

Moslim
95.6%
Christelijk
3.8%
Niet-religieus
0.1%

Christenen

Katholiek
2.2%
Orthodox
1.5%
Overig
0.1%

Facts

Economie
Een van de zwakste economieën in Europa. Zelfs tijdens de Joegoslavië periode, was Kosovo afhankelijk van externe subsidies van andere Joegoslavische republieken. Sancties, slecht beleid, schade door militair conflict, zwakke handelspartners, georganiseerde misdaad en corruptie maken samen groei heel erg moeilijk. Ongeveer 50% van de economie is voortgekomen uit buitenlandse hulp en gelden van Kosovaren die in het buitenland wonen.

De statistieken zijn bedoeld om een indruk te geven, niet om te stigmatiseren. De statistieken zijn overgenomen van https://www.cia.gov/library/publications/resources/the-world-factbook/geos/kv.html

Schakel JavaScript in om de kaart weer te geven

Er zijn geen vacatures beschreven voor dit land. Mocht u visie voor dit land hebben, neem dan contact met ons op, zodat we samen kunnen bekijken wat er mogelijk is!