Sloveniƫ

Oppervlakte:
20256 km2
Inwoners:
2024912
Hoofdstad:
Ljubljana

Zendingswerk
ECM werkt in Slovenië samen met stichting Upanje, dat onder meer een christelijke boekhandel runt, en ondersteunt verder drie zendingsechtparen. Vanuit Nederland wordt er ook actief voor Slovenië gebeden.

ECM verlangt...
Slovenië is voor het oog een zeer rooms-katholiek land, maar de inhoud van dat rooms-katholieke geloof is door de jaren heen uitgehold. Zeker nu de welvaart in het landje bloeit, speelt het geloof nog maar een marginale rol in het leven van veel Slovenen. Spreken over God is ongewoon, lezen in de Bijbel zo mogelijk nog zeldzamer. Tegelijkertijd is er, zeker onder jongeren, een grote honger naar zingeving en wordt er veel gezocht.

ECM verlangt dat er steeds meer christelijke gemeenten in Slovenië zullen ontstaan die met een stralend getuigenis kunnen laten zien dat het Evangelie ook te midden van groeiende welvaart en een aftakelende rooms-katholieke traditie relevant is.

Om de laatste gebedsbrief over Slovenië te lezen klikt u hier

Hart voor Slovenië
13 oktober 2011 organiseerde ECM een bijeenkomst met als titel 'Hart voor Slovenië'. De neven Jos Douma (ambassadeur in Slovenië) en Jos Douma (auteur en predikant) spraken er, evenals zendingswerkers Sebastian en Gloria Forjan en de Sloveense ambassadeur in Nederland, Leon Marc. Het Nederlands Dagblad kopte de volgende dag met 'Slovenië is geen heidens karwei' en het Reformatorisch Dagblad schreef onder 'Zendingsechtpaar wil Slovenië hoop geven' een artikel over het werk van de Sloveense Forjans.

Religies

Christelijk
54.18%
Niet-religieus
43.79%
Moslim
1.95%

Christenen

Katholiek
44.2%
Orthodox
2%
Protestantisme
1.07%

Feiten

Economie
De meest welvarende van de vroegere Joegoslavische republieken. De overgang naar een markteconomie was moeilijk maar heel succesvol. Goede infrastructuur, een opgeleide beroepsbevolking en een belangrijke lokatie tussen West Europa en de Balkan. Heeft de Euro aangenomen als betaalmiddel en is overgegaan van lener naar donor status met de Wereld Bank.

De statistieken zijn bedoeld om een indruk te geven, niet om te stigmatiseren. De statistieken zijn overgenomen uit "Operation World, 7e editie, 2010", zie ook www.operationworld.org

Filter:
Waar we werken
Vacatures

Schakel JavaScript in om de kaart weer te geven