Kroatiƫ

Oppervlakte:
56438 km2
Inwoners:
4409659
Hoofdstad:
Zagreb

Zendingswerk
ECM is in Kroatië aanwezig door Evangelisatie, gemeentestichting en discipelschapstraining. Zo werd er in 1998 een gemeente gesticht in Zagreb, van waaruit vele evenementen, trainingen, acties, clubs en andere bijeenkomsten georganiseerd worden. Ook wordt er samengewerkt met het East European Bible Institute en helpt het Kroatië-team bij gemeentestichting in Bosnië.

ECM verlangt...
Kroatië is een land met littekens. Honderden jaren zag het oorlog en strijd, tot aan de jaren negentig van de vorige eeuw toe.

Het gros van de bevolking is rooms-katholiek. In elk geval in naam, want het 'hoort' bij Kroaat zijn. Een levende interesse in het Evangelie is echter minder vaak aanwezig, zeker nu het land economisch opgekrabbeld is na de oorlogsjaren en flink in trek is bij toeristen.

ECM verlangt dat de Kroaten hun geluk niet zullen beproeven in materialisme of welvaart, maar aangesproken zullen worden door het groeiende aantal christelijke gemeenschappen. Dat het Evangelie in tijden van oorlog en tijden van vrede, in tijden van welvaart en van depressie de enige bron van rust is.

Religies

Christelijk
92%
Niet-religieus
6%
Moslim
1.9%

Christenen

Katholiek
88%
Orthodox
6%
Protestantisme
0.5%

Feiten

Economie
Langdurig communistisch mismanagement en de oorlog met Servië ondermijnden een voorheen solide economie. Herstel is nog steeds gaande, met relatief hoge werkloosheid en lage lonen. Een herlevende toeristische sector en de privatisering van staats industrieën hielpen Kroatië om te beginnen de goede kant op te gaan en zich in het laatste decennium te ontwikkelen.

De statistieken zijn bedoeld om een indruk te geven, niet om te stigmatiseren. De statistieken zijn overgenomen uit ‘Operation World, 7e editie, 2010’, zie ook  www.operationworld.org

Filter:
Waar we werken
Vacatures

Schakel JavaScript in om de kaart weer te geven