Oostenrijk

Oppervlakte:
83855 km2
Inwoners:
8387491
Hoofdstad:
Wenen

Zendingswerk
ECM is vooral actief in de zuidelijke provincie Karinthië, hoewel er ook in Linz een gemeentestichtingsproject gaande is. In Karinthië ligt de nadruk naast gemeentestichting op jeugdwerk en het toerusten van leiders.

ECM verlangt...
Een Oostenrijker is niet meer automatisch een rooms-katholiek. Die tijd is voorbij. Steeds meer Oostenrijkers zeggen hun lidmaatschap op en zoeken hun heil in de toegenomen welvaart of in allerlei vormen van 'nieuwe spiritualiteit' en occultisme. Vooral jongeren zijn serieus op zoek naar invulling van hun leven.

ECM verlangt dat het Evangelie opnieuw relevant voor hen wordt. Door gemeentestichting, gemeenteopbouw en jeugdwerk proberen de zendingswerkers te laten zien wat de onschatbare waarde van een leven met Christus is.

Religies

Christelijk
83%
Niet-religieus
11.5%
Moslim
5.5%

Christenen

Katholiek
65%
Protestantisme
4.3%
Lutheranisme
3.8%
Orthodox
2.4%

Feiten

Economie
Gemengde economie met sterke, toeristische, commerciële landbouw en industriële sectoren. Veel handel en commerciële banden met Centraal Europese economieën, vooral Duitsland. Meer dan 10% van de beroepsbevolking van buitenlandse afkomst.

De statistieken zijn bedoeld om een indruk te geven, niet om te stigmatiseren. De statistieken zijn overgenomen uit ‘Operation World, 7e editie, 2010’, zie ook  www.operationworld.org

Filter:
Waar we werken
Vacatures

Schakel JavaScript in om de kaart weer te geven