Amerika

Oppervlakte:
9529063 km2
Inwoners:
317641087
Hoofdstad:
Washington, DC

Zendingswerk
ECM heeft een zendend kantoor in dit land van waaruit mensen ondersteund worden die zich in Europa willen inzetten voor de verspreiding van het Evangelie. Want ook de VS heeft een hart voor Europa en verlangt dat de boodschap van het Evangelie tot in alle uithoeken van het Europese continent gehoord zal worden.

Zendend Kantoor
www.ecmi-usa.org

Religies

Christelijk
77.62%
Niet-religieus
16.5%
Joods
1.65%
Moslim
1.63%

Christenen

Protestantisme
27.51%
Katholiek
21.19%
Overig
17.47%

Feiten

Economie
Nog steeds de grootste en meest diverse economie van de wereld, gedreven door technologie, natuurlijke reserves, landbouw en diensten. Sinds 1975 het land dat het meest verdient per huishouden, gegroeid naar de welvarendste 20%. Het gat tussen rijk en arm wordt steeds groter. De 2008-2009 recessie heeft in grote mate ook veroorzaakt dat andere landen hieronder lijden.
De grootste importeur van de wereld, de grootste schuldenaar van de wereld, voor zowel publiek als privé schuld, beide extern en intern. De USA telt voor 25% van het bruto nationaal product van de wereld en 50% van de militaire uitgaven. Het is de grootst ondernemende economie en samenleving van de wereld.

De statistieken zijn bedoeld om een indruk te geven, niet om te stigmatiseren. De statistieken zijn overgenomen uit "Operation World, 7e editie, 2010", zie ook www.operationworld.org

Schakel JavaScript in om de kaart weer te geven

Er zijn geen vacatures beschreven voor dit land. Mocht u visie voor dit land hebben, neem dan contact met ons op, zodat we samen kunnen bekijken wat er mogelijk is!