Verhalen uit Europa

Overzicht verhalen

 1. 2403 fwb extra foto.png

  Wie kan je dragen?

  26 maart 2024 - door Peter Wierenga

  Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar deze Pasen moest ik denken aan de Griekse halfgod Atlas. In de mythologie wordt hij veroordeeld om de aardbol en het hemelgewelf op zijn schouders te dragen. Maar Pasen leert ons anders.

  lees verder

 2. jumpstory-download20231010-131546.jpg

  Je missie als een business?

  19 maart 2024 - door ECM Nederland

  Veel zendingswerkers zijn voor hun inkomsten afhankelijk van hun donateurs. En het is geweldig dat zoveel mensen bereid zijn om zendingswerkers te ondersteunen. Daarnaast hebben veel zendingswerkers nog een parttime baan in de maatschappij en sommigen gaan zelfs (sociaal) ondernemen. Dat is een heel goed idee, leren de verhalen uit de bijbel ons. Hier zijn drie Bijbelse redenen waarom ondernemen als zendeling aan te bevelen is. 

  lees verder

 3. Klusplaats.JPG

  Combi zending en sociaal ondernemen

  19 maart 2024 - door ECM Nederland

  Zending is ondenkbaar zonder een vorm van sociaal werk. Want het evangelie gaat over het hele leven. Sommige zendelingen hebben een bijzondere manier gevonden om hun sociale werk vorm te geven en zijn een sociale onderneming gestart. Het blijkt dat een bedrijfsmatige aanpak de impact van het sociaal werk (en het evangelie) kan vergroten.

  lees verder

 4. Gods teken van trouw boven Schwerin.jpg

  Ondernemen voor Gods Koninkrijk

  19 maart 2024 - door ECM Nederland

  Zendingswerkers zoeken voortdurend naar nieuwe manieren om het evangelie te verspreiden. Het starten van een onderneming blijkt voor steeds meer mensen een goede manier om mensen te bereiken met evangelie en tegelijkertijd geld te verdienen. Het is een spannende combinatie. En moeten we die combinatie wel willen? Ja, want ondernemen voor Gods Koninkrijk biedt enorme mogelijkheden. Het blijft altijd wel goed opletten.

  lees verder