ECM StepRace
7 oktober 2023

Steppers halen bijna 20.000 euro op voor zending in Europa

DSC_0695De achttiende ECM StepRace was een groot succes. Maar liefst 39 deelnemers stepten, fietsten en wandelden op zaterdag 7 oktober samen 2.135 gesponsorde kilometers, goed voor 18.276 euro voor het zendingswerk van ECM in Europa.

Basisschool De Zonnewijzer in Diepenveen diende wederom als basis voor het grootste sponsorevenement van ECM Nederland. Vanaf de school konden de deelnemers twee lussen van elk 10 kilometer afleggen, met halverwege een rustpunt om bij te tanken. De deelnemers zochten zelf sponsors, om zo geld op te halen voor specifieke zendingswerkers of het algemene zendingswerk van ECM. 

Aan de start van de achttiende editie stonden 35 deelnemers, hoofdzakelijk steppers, maar ook een aantal fietsers en één wandelaars. De oudste deelnemer was 78 jaar en wandelde 15 kilometer. Al eerder op de dag startten in Assen twee steppers en een fietser voor MonsterTocht. Zij hadden 100 kilometers voor de boeg om samen met de anderen in Diepenveen te finishen. Met recht een MonsterTocht, want de wind stond meestentijds vol tegen hen in tot een sterkte van windkracht 5 op sommige momenten.

De kilometerteller stond aan het einde van de dag op 2.135 kilometer. De sponsors waardeerden dat met 18.276 euro, een geweldige steun in de rug voor alle zendingswerkers en medewerkers van ECM in Europa. Naast de sportieve prestaties was er veel ruimte voor mooie gesprekken en ontmoetingen. Veel dank aan alle steppers, sponsors en crewleden!

Reactie van een deelnemer: "Het was weer een fijne, gezellige dag in verbondenheid, om ons in te spannen in welke vorm dan ook voor het zendingswerk in Europa waar “HET BROOD” nodig is om de uitgezonden zendelingen te ondersteunen!"

Collecte voor de steprace