ECM-StepRace
12 oktober 2019

Ben jij een stepper voor de Schepper?

StepRace 2019 ondanks regen groot succes

Het regende van begin tot eind, maar toch wisten de 37 deelnemers aan de veertiende ECM StepRace zaterdag 12 oktober maar liefst 1.670 kilometer af te leggen. Met hun geweldige inspanning haalden ze ruim 14.000 euro op voor het zendingswerk in Europa.

Vorig jaar werd nog gestept onder een ongewoon warme zon, met temperaturen tot 26 graden. Dit jaar zag de stepbasis - basisschool De Zonnewijzer in Diepenveen - er heel anders uit. Het was nat en het werd gedurende de dag alleen maar natter. Gelukkig werkte dat allerminst als een domper op de stepvreugde. De 37 deelnemers (32 steppers, 4 fietsers en 1 loper) gingen 's morgens onverminderd gemotiveerd van start en legden een onverwacht groot aantal kilometers af.

Er waren in het mooie buitengebied van Diepenveen/Deventer twee lussen van 10 kilometer uitgezet, met halverwege een rustpunt om bij te tanken (en in dit geval enigszins op te drogen). Er waren deelnemers van 8 tot en met 75 jaar en bijna iedereen haalde het aantal kilometers dat ze vooraf hadden opgegeven. Sommigen wisten zelfs van geen ophouden en stepten tot 30 km (!) meer dan gepland.

Na afloop stonden een paar grote pannen soep klaar om de steppers op te warmen. De balans: 1.670 kilometer, goed voor ruim 14.000 euro! Het geld komt ten goede aan het algemene werk van ECM Nederland en de fondsen van de zendingswerkers voor wie gestept werd.

De StepRace-opbrengst is nog niet definitief. Uw gift nog niet overgemaakt of alsnog sponsor worden? Dat kan nog steeds via deze pagina.

Een groot woord van dank aan alle steppers, crewleden en sponsors! En aan God, die door dit evenement heen het zendingswerk in Europa verder zegent.