VIND - gemeentestichting in Maastricht

Type:
Missionaire gemeentestichting
Plaats:
Maastricht
Ministry Type:
Children and YouthMercy MinistriesOutreach & evangelisatie

VIND is een missional community in Maastricht, geplant door Tjerk en Anneke van Dijk en inmiddels gedragen door een team van drie echtparen.

Het idee van VIND is om niet te werken vanuit een gebouw, maar vanuit relaties. Je nodigt mensen niet uit om naar een kerkgebouw te komen, maar zoekt hen actief op. Wat vinden zij belangrijk? Waar zoeken zij de zin in het leven? 

Jezus Christus staat centraal in VIND. Door tal van activiteiten wil het team laten zien wie Jezus is en wat het betekent om een community te zijn. Ze dagen mensen uit om met hun gezicht naar Jezus gericht te gaan staan. Sommigen staan nog ver van Hem af, anderen zijn dichterbij, maar iedereen is welkom.

VIND organiseert veel activiteiten. Elke maand is er een gezellige activiteit (bijvoorbeeld levend stratego op de Pietersberg) en een laagdrempelige viering, afgestemd op de doelgroep. Er is doorlopend een alphacursus en er is een Bijbelstudiegroep aan de hand van de methode Discovery Bible Study.

"Ons verlangen is dat zo veel mogelijk mensen in Maastricht Jezus leren kennen", stelt het team. "Hoe, door wat, wanneer en met wie: dat zullen we al biddend vanzelf ontdekken."