Mitspa House ontvangt eerste moeders

Eerste moeder - bijgesneden.jpgdinsdag 11 december 2018 08:50

Met dank aan de steun en het gebed van vele donateurs en fondsen heeft Mitspa House in het Roemeense Timosoara zijn deuren in oktober kunnen openen. Inmiddels biedt het opvanghuis vier moeders in nood een veilige plek.

Geen land kent zo veel vrouwen die meerdere abortussen hebben gepleegd als Roemenië. Sinds 1958 hebben naar schatting 23 miljoen kinderen het levenslicht niet mogen zien. Een onthutsende statistiek.

Abortus is in Roemenië vele malen goedkoper dan een geboorte en dus een makkelijke oplossing voor een ongewenste zwangerschap. Die praktijk is zo gangbaar dat vrouwen die ervoor kiezen om hun kind te behouden door hun familie buitengesloten kunnen worden, tot op het punt dat ze op straat moeten leven.

ECM-zendingswerker Alexia Coleman wil deze vrouwen niet in de kou laten staan. In samenwerking met de Roemeense organisatie Missio Link International heeft ze Mitspa House in het leven geroepen, een huis waar zes ongewenst zwangere vrouwen opgevangen kunnen worden. Ze worden gedurende twee jaar begeleid bij het verzorgen en opvoeden van hun kindje en het vinden van vaste grond onder hun voeten door bijvoorbeeld een diploma en een baan. Doel is dat de vrouwen bij het verlaten van het huis zelfstandig verder kunnen.

Alexia baande zich de afgelopen maanden een weg langs tal van bureaucratische obstakels (autorisaties, licenties, etc.), terwijl ECM Nederland met de hulp van vele donateurs en fondsen, waaronder EO-Metterdaad, geld inzamelde voor de opening. In oktober kwam Mitspa House smetteloos door de laatste inspectie en ontving het een licentie voor vijf jaar. God zij gedankt!

Verlaten

Een jonge vrouw met een drie weken jong zoontje werd als eerste verwelkomd. Ze groeide op in een kindertehuis en werd jong zwanger. Door problemen verliet ze haar man. In Mitspa House krijgt de moeder de zorg die ze nodig heeft, waarbij ze met hulp van een psycholoog ook weer in gesprek is met haar echtgenoot. Hoe kunnen ze goede ouders én goede partners zijn?

Nog drie moeders hebben een plek gevonden in Mitspa House, elk met een ander verhaal. Een moeder van drie kinderen werd door haar man verlaten toen duidelijk werd dat het jongste kind, 2 jaar, een verstandelijke beperking heeft. De moeder krijgt in Mitspa House onderdak tot ze een appartement heeft gevonden. Eveneens opgevangen zijn een zwangere vrouw van 41 jaar en een meisje van 14 jaar, dat vier maanden geleden een dochtertje kreeg.

Luiers

Met dank aan alle donaties voldoet Mitspa House aan alle eisen van overheidsinstellingen en zijn er voldoende middelen om deze vier moeders in nood te ondersteunen. Daarbij is het team uitgebreid met een kinderverzorger en een psychopedagoog.

Ondersteuning blijft echter nodig om het dagelijkse reilen en zeilen in het huis te bekostigen, van kwaliteitszorg op psychologisch gebied tot praktische zaken als eten, verwarming, luiers, melkpoeder, medische behandelingen, verzekeringen en meer.

Met uw gift kunt u het mogelijk maken dat een kindje ter wereld komt en bij zijn of haar eigen moeder kan opgroeien! Lees meer over het project en de mogelijkheid om te doneren op onze speciale Mitspa House-pagina.

« Terug