Europa dienen kan ook shortterm

Anita Hoogerheide - shortterm Schwerin.jpgmaandag 14 januari 2019 14:08

Zendingswerk betekent niet per se: tot je grijs wordt op het zendingsveld verkeren. ECM biedt ook tal van shorttermmogelijkheden in Europa, bijvoorbeeld voor de zomervakantie. Anita Hoogerheide liep een kleine maand stage in Oost-Duitsland en deelt haar ervaringen. “Ik ben vooral aan het nadenken gezet.”

Anita volgde vorig jaar een opleiding bij Bijbelschool Gospel for Europe in Hilversum. Onderdeel van het curriculum was een stage van drie weken. Ze koos samen met een studiegenoot voor het Patchwork Center in Schwerin, een project van (ECM-)zendingswerkers die de mensen in hun Oost-Duitse achterstandswijk op praktische én geestelijke wijze toekomstperspectief willen bieden.

“De eerste dagen waren wel erg wennen, vooral omdat ik de Duitse taal niet heel goed beheers”, vertelt Anita. “Maar mijn verblijf in een gastgezin was mooi en leerzaam. En gelukkig ging alles na die eerste dagen steeds beter. Ik heb veel dingen kunnen leren en ik heb opnieuw gezien dat ook in Europa het Evangelie nodig is!”

Anita herinnert zich een woensdagmiddag waarop ze met zo'n zeven kinderen spelletjes deed. “Aan het einde van de middag konden we het Bijbelverhaal over de dwaze en de wijze bouwer vertellen. Dat was voor mij een hoogtepunt.”

Hoe droeg de shortterm-inzet bij aan Anita's ontwikkeling? “Ik ben vooral aan het nadenken gezet. Hoe overbrug ik cultuurverschillen? En hoe leg ik vervolgens kort en krachtig het Evangelie uit? Welke manieren van werken passen bij mij? Hoe laat ik in mijn houding iets van Christus zien?”

Overweeg een shorttermbediening

ECM biedt mensen van alle leeftijden en achtergronden de kans om zich voor bepaalde tijd (van twee dagen tot twee jaar) in te zetten voor de verspreiding van het Evangelie in Europa. Misschien wil je proeven of zendingswerk iets voor je is, misschien wil je gewoon een deel van je tijd aan God schenken, zodat Hij je kan gebruiken voor zijn werk in Europa. Wat je motief ook is, we hebben genoeg mogelijkheden.

Op Shortterm.eu staan momenteel meer dan dertig shortterm vacatures van ECM International. Neem eens een kijkje en schroom niet om bij vragen contact op te nemen met ons kantoorteam. Tip: de zomervakantie is een uitstekende periode om shortterm bij te dragen aan het zendingswerk in Europa!

« Terug