Oekraïne

Oppervlakte:
603700 km2
Inwoners:
45433415
Hoofdstad:
Kiev

Zendingswerk
ECM ondersteunt een parttimer en andere manieren van betrokkenheid wel het toerustingswerk van voorgangers en kerkleiders. Daarnaast is ECM betrokken via NHI in Orphan Care.

ECM verlangt...
De kerk in Oekraïne is hard gegroeid, tegen de trend van het grootste deel van Europa in. Tegelijk zijn ook andere vormen van religie of spiritualiteit in trek. Bovendien vreet de culturele en economische toenadering tot West-Europa aan het religieus gevoel van de mensen.

Wat de kerk in Oekraïne vooral nodig heeft, is toerusting in gemeentestichting, gemeenteleiding en pastoraat. Daarin wil ECM ook een bijdrage leveren. ECM verlangt dat de vele gemeenten in Oekraïne sterk en zelfstandig zullen worden en zich zullen blijven vermenigvuldigen, zodat de Oekraïners bij hun landgenoten zien wat een levenskracht er schuilgaat in het evangelie.

Religies

Christelijk
79.01%
Niet-religieus
19.48%
Moslim
1.05%

Christenen

Orthodox
61.15%
Katholiek
10.14%
Protestantisme
3.76%

Feiten

Economie
Rijk aan minerale voorraden (in het bijzonder kolen en ijzererts) en zeer goed landbouwland; heeft Oekraïne een groot economisch potentieel. Een blijvende zeer snel dalende postonafhankelijke economie werd gekeerd met verschillende jaren van groei, maar veel Oekraïniërs zweven op de rand van armoede. Verandering naar een markteconomie, ondertussen hoop houdend voor een betere toekomst, is tot nu toe de bodem in geslagen door corruptie, vriendjespolitiek en ongelijke vooruitgang (Grote steden groeien terwijl kleinere steden wegkwijnen en verdwijnen).
Afhankelijk van olie en gas uit Rusland.

De statistieken zijn bedoeld om een indruk te geven, niet om te stigmatiseren. De statistieken zijn overgenomen uit "Operation World, 7e editie, 2010", zie ook www.operationworld.org

Filter:
Waar we werken
Vacatures

Schakel JavaScript in om de kaart weer te geven