Albanië

Oppervlakte:
28748 km2
Inwoners:
3169087
Hoofdstad:
Tirana

Zendingswerk
ECM werkt met enkele zendingswerkers en veel projectwerkers op vier plekken in Albanië: Tirana, Lushnje, Fier en Patos.

ECM verlangt...
Dankzij radio-uitzendingen van Trans World Radio ontstonden er in de jaren zestig diverse groepen christenen in het toen zeer atheïstische Albanië. Na 1991 vormden deze christenen kerken, Rruga e Paqes (Weg van Vrede) genoemd, in de hoofdstad Tirana en in Lushnje, Fier en Patos.

Diverse ECM-zendingswerkers helpen deze gemeenten in hun groei, zoeken naar mogelijkheden om nieuwe gemeenten te stichten en naar lokale leiders die de verantwoordelijkheden op zich kunnen nemen in de kerken.

Naast de vaste zendingswerkers gaan er regelmatig groepen en individuen naar het land voor tal van projecten. Evangelisatieacties, kinderkampen, bouwprojecten, taallessen, hulp aan de vele armen in het land en meer.

De vrucht die de kerk in Albanië draagt, is zeer bemoedigend. Ondanks de grote armoede zijn de gemeenten actief betrokken bij evangelisatie en gemeentestichting. Momenteel worden er nieuwe gemeenten gesticht in de omliggende steden en dorpen van de huidige gemeenten.

ECM verlangt dat de gemeenten steeds verder zullen groeien en in hun woorden en daden de houvast van het Evangelie zullen uitstralen naar alle Albanezen om hen heen. Zodat ook Albanië vervuld zal worden van hoop.

Religies

Moslim
62%
Christelijk
31%
Niet-religieus
7%

Christenen

Orthodox
17%
Katholiek
13%
Overig
0.83%
Protestantisme
0.13%

Feiten

Economie
Verrezen uit een communistisch (maar middeleeuwse) economie in de 1990s, blijft het een van Europa’s armste landen. Terwijl er verbetering in de markt is, zijn er slechte infrastructuur, corruptie en

De statistieken zijn bedoeld om een indruk te geven, niet om te stigmatiseren. De statistieken zijn overgenomen uit ‘Operation World, 7e editie, 2010’, zie ook  www.operationworld.org

Filter:
Waar we werken
Vacatures

Schakel JavaScript in om de kaart weer te geven