Frankrijk

Oppervlakte:
543965 km2
Inwoners:
62636580
Hoofdstad:
Parijs

Zendingswerk
ECM werkt samen met nationale partnerorganisaties, zoals France Mission en de Baptisten Federatie, met een focus op gemeentestichting en het naar volwassenheid brengen van bestaande kerken zodat ze bijdragen aan het maken van discipelen onder alle bevolkingsgroepen.

In 2010 is een gezamenlijke visie ontstaan om 1 kerk onder elke 10.000 inwoners te planten (www.1pour10000.fr) en dus het aantal bestaande kerken te verdrievoudigen. Creatieve en nieuwe manieren om mensen te bereiken worden aangemoedigd, wat leidt tot het bieden van ruimte aan een breed scala van missionaire initiatieven.

ECM verlangt...
Frankrijk staat al sinds de Franse revolutie bekend als seculier land met een sterke aversie tegen geïnstitutionaliseerde religies. Ook al kampt de rooms-katholieke kerk met lege kerken en een tekort aan priesters, blijft de spirituele nood evident.

Daartegenover staat dat het occultisme en esoterisme floreren. Heksen, spiritisten en allerlei sekten vinden veel aansluiting bij de Franse bevolking.

Een complicerende factor daarbovenop is de toestroom van migranten, die het meest gevoeld wordt door de groeiende invloed van de moslimgemeenschap. Al deze ontwikkelingen stellen de kerk voor grote uitdagingen. ECM hoopt en verlangt dat nieuwe en bestaande gemeenten overal in het land het Evangelie uitdragen als antwoord op deze uitdagingen.

Religies

Christelijk
61%
Niet-religieus
26%
Moslim
11%

Christenen

Katholiek
58%
Protestantisme
1.9%
Orthodox
1.1%

Feiten

Economie
De 6e economie in de wereld. Stevig gefundeerd op zowel landbouw en industrie als ook de belangrijkste touristische bestemming van de wereld, groeiend naar een sterke dienstverlenende sector. Gesocialiseerd economisch beleid verzorgt goede publieke dienstverlening (zoals gezondheidszorg), infrastructuur en hoog opgeleide professionele beroepsbevolking, maar zij hebben een systeem gecreëerd vatbaar voor bureacratie en stakingen. Sommige sectoren werden hard getroffen door de economische krimp van 2008-2009. Systematisch verzet om te hervormen, gekoppeld aan angst voor gevaarlijke achteruitgang, verlamt beslissingen om de economie te verbeteren. Echter, hetzelfde conservatisme beschermde tegen grotere financiële schade in 2008-09. Sommige van de immigranten/minderheden vormen een rusteloze en op sommige tijden, een gewelddadige onderklasse.

De statistieken zijn bedoeld om een indruk te geven, niet om te stigmatiseren. De statistieken zijn overgenomen uit ‘Operation World, 7e editie, 2010’, zie ook  www.operationworld.org

Filter:
Waar we werken
Vacatures

Schakel JavaScript in om de kaart weer te geven