Roemenië

Oppervlakte:
238391 km2
Inwoners:
21190154
Hoofdstad:
Boekarest

Zendingswerk
ECM is betrokken bij gemeentestichting, evangelisatie, jeugdwerk en sociaal werk in Timisoara en in het zuiden van Roemenië.

ECM verlangt...
Als enige Romaanse volk is Roemenië niet rooms-katholiek, maar orthodox. De orthodoxe kerk is nog altijd sterk aanwezig in de Roemeense samenleving.

Economisch heeft Roemenië het zwaar. De aansluiting bij de Europese Unie in 2007 heeft de grote armoede niet weten te verhelpen en velen emigreren naar andere landen, vooral Spanje, op zoek naar welvaart. Hele dorpen vergrijzen of sterven zelfs uit.

In die barre toestanden laten veel Roemeense christenen zien hoe God altijd hoop voor de toekomst geeft. ECM verlangt dat zij in aantal zullen groeien, zodat dit onschatbare getuigenis steeds verder door het land verspreid zal worden.

Religies

Christelijk
96.96%
Niet-religieus
2.39%
Moslim
0.58%

Christenen

Orthodox
87.14%
Protestantisme
6.64%
Katholiek
5.28%

Feiten

Economie
Een land rijk in landbouw, mineralen en olie, maar werd meer geïndustrialiseerd tijdens het communisme. Buitenlandse investeringen worden steeds meer terwijl economische herstructurering versnelt; Roemenië hoopt in 2014 de Euro te adopteren. Thans worstelt Roemenië met werkgelegenheidsproblemen, vooral in de dienstensector, omdat veel mensen in de werkende leeftijd naar elders in Europa zijn geëmigreerd en een groter wordend aantal mensen van het platteland die hun boerderijen verlaten.

De statistieken zijn bedoeld om een indruk te geven, niet om te stigmatiseren. De statistieken zijn overgenomen uit "Operation World, 7e editie, 2010", zie ook www.operationworld.org

Filter:
Waar we werken
Vacatures

Schakel JavaScript in om de kaart weer te geven