Dominik de Bruijne

"Ik wil iets laten zien van Gods grote liefde"

Dominik de Bruijne werkt als shorttermer in het Patchwork Center in Schwerin, een missionair project van ECM Nederland. Dominik kwam in 2021 naar Schwerin om stage te lopen ter afronding van zijn studie theologie. Zijn studie heeft hij inmiddels afgerond, maar hij blijft nog voor onbepaalde tijd in Schwerin om zich verder te oriënteren op zending in Europa.

Het Patchwork Center is een wijkcentrum in de 'Dreesch', een achterstandswijk in de Oost-Duitse stad Schwerin. ECM begon hier in 2009 te werken. Het is een plaats waar werkloosheid, leven onder de armoedegrens en sociale problemen dagelijkse kost zijn. Samen met mensen uit de wijk bouwde het gemeentestichtingsteam een voormalige posthal om tot een wijkcentrum, met een café, verschillende werkplaatsen en een 'boutique' voor de verkoop van tweedehandskleding en -spullen. Vanuit dit Patchwork Center werkt het team aan positieve en duurzame veranderingen in de wijk en probeert het het Evangelie dicht bij de mensen te brengen.

Volg Dominik in zijn werk door middel van zijn nieuwsbrief (aanmelding via de button op deze pagina). Wilt u Dominiks uitzending financieel ondersteunen? Doneer via de button op deze pagina.

Functie
Zendingswerker (shortterm)
Land van oorsprong
Nederland

2021