Italië

Oppervlakte:
301000 km2
Inwoners:
60097564
Hoofdstad:
Rome

Zendingswerk
ECM werkt in Italië op verschillende manieren aan het stichten van liefhebbende gemeenschappen in verschillende delen van het land, gemeenschappen die de boodschap van het Evangelie delen in hun omgeving. Naast het stichten van gemeentes door persoonlijk contact en vriendschappen, maken we ook gebruik van multimedia, waaronder kunst en internet, om mensen te interesseren voor het Evangelie.

ECM verlangt...
Italië is een land van stevige contrasten. Aan de ene kant talloze kerken en een overdaad aan religieuze symboliek, aan de andere kant occultisme en een levensstijl waar de bijbel niet in voorkomt. Een bijbelgetrouw getuigenis is in veel streken schaars.

ECM verlangt dat het aantal christenen dat aan deze missie mee wil werken steeds verder zal groeien, zodat de streken die nu nog elk getuigenis ontberen verlicht zullen worden door de liefde en warmte van Gods gemeente.

Religies

Christelijk
82.38%
Niet-religieus
14.13%
Moslim
2.6%

Christenen

Katholiek
84.37%
Orthodox
1.74%
Protestantisme
0.63%

Feiten

Economie
Sterk geïndustrialiseerd, Italië is de 7e economie van de wereld en is bekend van kwalitatief goede vervaardigde goederen. Een opmerkelijk contrast bestaat tussen het rijke noorden en het zuiden, waar economische modernisatie is beperkt en waar werkloosheid wijdverspreid en hoger is. Corruptie, georganiseerde misdaad en een zwakke wetsuitvoerende overheid zijn gewoon en ontmoedigen investeringen en uitbreiding in vele sectoren. Heeft de werelds 3e grootste schuld.

De statistieken zijn bedoeld om een indruk te geven, niet om te stigmatiseren. De statistieken zijn overgenomen uit "Operation World, 7e editie, 2010", zie ook www.operationworld.org

Filter:
Waar we werken
Vacatures

Schakel JavaScript in om de kaart weer te geven