Duitsland

Oppervlakte:
357042 km2
Inwoners:
82056775
Hoofdstad:
Berlijn

Zendingswerk
ECM werkt met verschillende teams in met name de Oost-Duitse provincie Mecklenburg-Vorpommern en in het zuidwesten van het land.

ECM verlangt...
In Oost-Duitsland hebben het communisme en de daaropvolgende economische strubbelingen diepe sporen getrokken in het geestelijke leven van mensen. Het christelijk geloof is naar de marge van de samenleving verschoven, de kerk speelt amper meer een rol. Veel mensen hebben geen enkele weet van wat het Evangelie inhoudt.

ECM verlangt dat het Evangelie weer onder hun aandacht wordt gebracht door actieve, levende christelijke gemeenten. Als een nieuwe boodschap die nieuwe hoop voor de toekomst geeft.

Het zuidwesten van het land telt een groot aantal vluchtelingen, met tal van religieuze achtergronden. Zij proberen, met alle moeilijkheden van dien, een nieuw leven op te bouwen. ECM ondersteunt hen daarbij en wil hen ook kennis laten maken met het Evangelie.

ECM verlangt dat het Evangelie hen een nieuw leven geeft dat alle culturele verschillen overstijgt en een stralend licht zal zijn voor hun omgeving, ook voor de autochtone Duitsers.

Religies

Christelijk
64%
Niet-religieus
31%
Moslim
4.4%

Christenen

Katholiek
32%
Protestantisme
32%
Orthodox
2%

Feiten

Economie
Enorm herstel na WO II. Wordt een van de grootste industriële producenten, met een fors handelsoverschot gefundeerd op een solide export basis. In de 1990s, leidde het opnemen van de verlamde Oost-Duitse structuur tot hoge kosten voor de sociale zekerheid, terwijl starre sociale wetgeving vooruitgang verhinderde evenals de lage kosten van de produktie in omliggende en concurrerende Centraal Europese economieën. Economische en sociale hervormingen die nie na 2004 werden ingevoerd hebben ervoor gezorgd dat de efficiënte economische machine opnieuw goed draait. Werkloosheid blijft een zorg (3 miljoen), in het bijzonder in het oosten, maar Duitsland blijft de sterkste economie van Europa.

De statistieken zijn bedoeld om een indruk te geven, niet om te stigmatiseren. De statistieken zijn overgenomen uit ‘Operation World, 7e editie, 2010’, zie ook  www.operationworld.org

Filter:
Waar we werken
Vacatures

Schakel JavaScript in om de kaart weer te geven