Abel & Rafi Nuño

Estefanía and Samuel

Onze diepste wens is om door God gebruikt worden om anderen te helpen in het voetspoor van Christus te treden als zijn discipelen, volledig toegerust om de verantwoordelijkheid te nemen die God hun geeft op de plek waar God hen gesteld heeft.

Als predikant van de plaatselijke afdeling van de IEMA (Evangelische Missionary Church van Andalusië) in Cabra overziet Abel Nuño de gaven en verantwoordelijkheden van de broeders van de kerk.

Naast de vanzelfsprekende pastorale zorg, zijn Abel en Rafi bezig een 'task force' te ontwikkelen op het vlak van gemeenteopbouw, zodat de broeders langzamerhand zelf de volledige verantwoordelijkheid op zich kunnen nemen.
Dat draagt veel vrucht. Er is een groep van zeven predikers in de gemeente zelf, een lokale werkgroep verzorgt de zondagsschool voor de kinderen, het muziekteam verzet zelfstandig geweldig werk en een groep van zeventien broeders en zusters ontvangt inmiddels een basistraining, om zich ook in te kunnen zetten in de gemeente.

Binnenkort zijn we van plan om te verhuizen naar een andere stad, Alcalá La Real, provincie Jaen, om daar een nieuw zendingsproject op te zetten; het stichten van een nieuwe gemeente. Momenteel is daar namelijk nog geen kerk.

Functie
Gemeentestichting in Alcalá, radio en ook secretaris van MCE Spain Field Council.
Land van oorsprong
Spanje

Met ECM sinds 1987