Klimmen en Bezinnen werkt!

19 mrt 2024 - door ECM Nederland

,
IMG_20220212_135756326_02.jpg

Met twee vrienden kwam ik op het idee om -tegen betaling- een klimweek aan te bieden on Oostenrijk. In die week is ook tijd voor bijbelstudie en bezinning. Wil je weten waaarom? Lees vooral verder...

Wat bracht je naar Oostenrijk?

Oostenrijk is een prachtig land met bijzondere mensen. We gingen er bijna elk jaar op vakantie. Het viel mij als kind al op dat er veel kerken waren, maar dat die allemaal leeg waren. Deze mensen moeten toch ook Jezus leren kennen dacht ik toen al. 

Halverwege de twintig was ik - theologiestudent - met mijn ouders weer eens op vakantie in Oostenrijk. Een vrouw vroeg wat ik studeerde en in mijn beste Duits zei ik ‘Pfarrer werden’. ‘Kom dan hier naar toe, we hebben predikanten nodig’, zei ze. Dat is me altijd bijgebleven en al tijdens mijn studie ben ik gaan zoeken naar een mogelijkheid om God in Oostenrijk te dienen. 

Je biedt deze zomer een klimweek aan, tegen betaling. Wat was de aanleiding?

Ik ben missionair predikant bij de Freie Evangelikale Gemeinde in Innsbruck. Financieel komen we nu goed rond: we hebben mede dankzij ECM een stabiele groep vrienden. Mijn vrouw Eline heeft daarnaast een baan hier in Innsbruck. Zelf werk ik als ZZP-er.

Met twee vrienden kwam ik op het idee om tegen betaling een klimweek aan te bieden, met daarin tijd voor bijbelstudie en bezinning. De reden hiervoor was aanvankelijk een beetje technisch: als ZZP-er moet ik meerdere opdrachtgevers hebben (net als in Nederland) en dit was een goede manier om dat te bereiken.

Dus je onderneemt uit noodzaak?

Zo is het wel begonnen. Maar hoe meer ik erover nadenk, hoe meer mogelijkheden ik zie. Een klimweek is ook een mooie manier om donateurs iets te laten zien van mijn werk en dit prachtige land. Ook kan ik de deelnemers wellicht motiveren om zelf meer over Jezus te vertellen aan anderen. 

Zou je nog meer willen doen met ondernemen?

In het centrum is een grote kapel met een mooi stuk land eromheen. Het staat leeg, niemand doet er iets mee. Ik loop al tijden rond met plannen om daar iets van te maken: een sociale werkplaats, een gemeenschapstuin, dat soort dingen. In mijn netwerk zijn mensen die niet werken, maar met een beetje begeleiding zoveel zouden kunnen. Ik ben allereerst evangelist, maar misschien moet ik eens met een aantal ondernemers gaan praten…

Met tieners aan de Oostzee