Gemeentestichting in Sevilla

Type:
Missionaire gemeentestichting
Plaats:
Sevilla
Ministry Type:
HealthcareMissional CommunitiesOutreach & evangelisatiePioneer Church Planting

Henk en Hanneke Knol wonen sinds begin 2021 in Sevilla in Zuid-Spanje. Ze willen Jezus' boodschap van liefde, vergeving en genade verspreiden door als christelijk gezin onder de Spanjaarden te leven en te investeren in relaties. Ze brengen het Evangelie onder de bevolking door hun huis open te stellen, gastvrij te zijn en hun verhaal te delen met mensen.

In de Bijbel lezen we over gastvrijheid en Jezus' woorden inspireren hen om door middel van gasvrijheid mensen te dienen. “De leerlingen vroegen zich af wie van hen het belangrijkste was. Maar Jezus wist wat ze dachten. Daarom nam Hij een kind, zette dat naast Zich neer en zei tegen hen: 'Als je gastvrij bent voor een kind omdat je Mij gelooft, ben je eigenlijk gastvrij voor Mij. En als je gastvrij bent voor Mij, ben je ook gastvrij voor Hem die Mij heeft gestuurd. Want als je jezelf onbelangrijk vindt en een ander dient, ben je het belangrijkst.'” (Lucas 9:46-48, BasisBijbel)

Het project in Sevilla focust op: 

  • het opbouwen van relaties met mensen (gelovigen en niet-gelovigen, Spaans en niet-Spaans); 
  • het bouwen aan een community die Jezus volgt in woord en daad en die op verschillende plekken samenkomt om elkaar te bemoedigen en te versterken in dienst van het koninkrijk van God; 
  • groeigroepen voor mannen en vrouwen;
  • mensen bereiken door discipelschap;
  • mensen bereiken door gastvrijheid, een openhuis zijn;
  • counseling en coaching.