Ierland

Oppervlakte:
70285 km2
Inwoners:
4589002
Hoofdstad:
Dublin

Zendingswerk...
In het zuidoosten van Ierland zijn momenteel twaalf zendingswerkers van ECM actief. Zij dragen bij aan de opbouw van de Tramore Bible Church in Tramore en proberen zes mijl verderop in Waterford City contacten op te bouwen en bijbelstudiegroepen van de grond te krijgen.

ECM verlangt...
Ierland is, zeker na de splitsing noord en zuid in 1922, een door en door katholiek land. Iers zijn is katholiek zijn. De afgelopen twee decennia is het aantal praktiserende christenen echter drastisch afgenomen, onder meer door breed uitgemeten schandalen in de kerk en een forse economische groei.

Nu de zon economisch niet meer zo helder schijnt, merken veel Ieren dat welvaart toch ook niet het antwoord op al hun vragen is. Er is openheid voor nieuwe antwoorden.

De afgelopen jaren zijn er vele kleine gemeenten in Ierland ontstaan. ECM verlangt dat deze gemeenten zullen groeien in getal en getuigenis, zodat alle Ieren kunnen zien en ervaren dat het Evangelie het leven werkelijk invulling geeft.

Religies

Christelijk
91.72%
Niet-religieus
7.26%
Moslim
0.87%

Christenen

Katholiek
81.72%
Protestantisme
0.91%
Orthodox
0.6%

Facts

Economie
High-tech industrie en diensten verdrongen zuivelindustrie en landbouw en toerisme als de meest belangrijkste. EU lidmaatschap in 1973; een economisch herstel sinds de 1990s hebben het land veranderd, met één van de meest succesvolle groeicijfers van Europa. De combinatie van het eindigen van de economisch groei, het zakken van de huizenprijzen, en van de financiële crisis 2008-09 veroorzaakte dat de economie enorm in elkaar zakte. Maar voor sommigen, maakt de onevenredig verdeelde rijkdom het leven moeilijker.

De statistieken zijn bedoeld om een indruk te geven, niet om te stigmatiseren. De statistieken zijn overgenomen uit "Operation World, 7e editie, 2010", zie ook www.operationworld.org

Filter:
Waar we werken
Vacatures

Schakel JavaScript in om de kaart weer te geven