Nederland

Oppervlakte:
41785 km2
Inwoners:
16653346
Hoofdstad:
NL

Zendingswerk
ECM werkt in Maastricht aan gemeentestichting en wil ook in andere Nederlandse steden actief worden. Verder huist ECM in Deventer het kantoor van ECM-Nederland, de thuisbasis van zo'n 35 Nederlandse zendingswerkers die in heel Europa werkzaam zijn.

ECM verlangt...
In Nederland is de secularisering beter dan in veel andere landen zichtbaar in de statistieken. Waar in bijvoorbeeld Spanje en Italië een kerklidmaatschap er 'gewoon bij hoort', noemt in Nederland bijna de helft van de bevolking zich niet-religieus.

Vergeleken met een paar decennia is dat een harde achteruitgang. Maar er is ook reden tot hoop. Mensen zoeken nog steeds naar antwoorden en de jonge generatie staat in het bijzonder niet meer zo afwijzend tegenover religie als hun ouders.

ECM verlangt dat de vele bestaande kerken samen met de nieuwe gestichte gemeenten een groeiend getuigenis mogen vormen, zodat de Nederlanders de weg naar Gods bevrijdend Evangelie (weer) vinden.

Religies

Niet-religieus
46.86%
Christelijk
46.55%
Moslim
5.5%

Christenen

Katholiek
25.7%
Protestantisme
17.35%
Overig
3.5%

Feiten

Economie
Sterke geïndustrialiseerde, agrarische en handelseconomie. Een van de werelds grootste exportlanden. Lage werkloosheid en een hoge sociale zekerheid.

De statistieken zijn bedoeld om een indruk te geven, niet om te stigmatiseren. De statistieken zijn overgenomen uit "Operation World, 7e editie, 2010", zie ook www.operationworld.org

Filter:
Waar we werken
Vacatures

Schakel JavaScript in om de kaart weer te geven