Spanje

Oppervlakte:
504783 km2
Inwoners:
45450497
Hoofdstad:
Madrid

Zendingswerk
ECM werkt in de provincies Córdoba (het zuiden) en Castellon (de oostkust) en in Madrid. Er zijn diverse gemeenstestichtingsprojecten en er wordt veel gedaan aan sociaal werk. Zo runt ECM al vele jaren een rehabilitatiecentrum voor drugsverslaafden in Pozoblanco, genaamd El Buen Samaritano.

ECM verlangt...
De rooms-katholieke kerk heeft in Spanje veel van de grote invloed die ze in het verleden had verloren. Onder meer door de link met het Franco-regime heeft de kerk voor veel Spanjaarden afgedaan, ook al zijn ze in naam nog katholiek.

In de plaats van de katholieke traditie zijn atheïsme, materialisme, occultisme en vele andere ideeën de afgelopen jaren in trek gekomen bij de Spanjaarden. Een sterk evangelisch getuigenis is daarom broodnodig.

ECM verlangt dat dat de gemeentestichtingsprojecten in de diverse provincies hun vruchten af zullen werpen en dat de kracht van het Evangelie steeds hoorbaarder en zichtbaarder in de Spaanse samenleving aanwezig zal zijn.

Lees hier de laatste Spanje Gebedsbrief

Religies

Christelijk
77%
Niet-religieus
20%
Moslim
2.4%

Christenen

Katholiek
75%
Orthodox
1.3%
Protestantisme
0.9%

Feiten

Economie
De grootste economische macht in de 16e eeuw, gevolgd door drie eeuwen van achteruitgang en economische stagnatie tot de toetreding in de EU in 1986. Dit hielp het land te veranderen naar een moderne economische macht met een snel groeiende levensstandaard. Hoofbronnen van inkomsten zijn toerisme, industrie en landbouw. De recessie, die begon in 2008, en het barsten van de huizen luchtbel vertraagden de economische groei in belangrijke mate. Eén van de hoogste werkloosheidscijfers in Europ

De statistieken zijn bedoeld om een indruk te geven, niet om te stigmatiseren. De statistieken zijn overgenomen uit ‘Operation World, 7e editie, 2010’, zie ook  www.operationworld.org

Filter:
Waar we werken
Vacatures

Schakel JavaScript in om de kaart weer te geven